tisdag 12 juni 2012

Falafel med vitlöksyoghurt och bulgur

Meny-0702-falafel med vitloksyoghurt

Ingredienser - 1 port

  • 1 dl kokta kikärter
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 krm sambal oelek
  • 1 tsk maizenastärkelse
  • 1 tsk olja
Sås:
  • 2 msk mager kesella
  • 2 msk mild lättyoghurt
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Servera till:
  • 1 dl kokt bulgur (eller ris för glutenfritt) blandat med 1 tunnhyvlad morot, sallad

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. 
  2. Mixa kikärterna i en matberedare. 
  3. Tillsätt och mixa lök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek och maizena. 
  4. Forma till små ovala bullar. 
  5. Stek dem på svag värme i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 
  6. Blanda ingredienserna till såsen och servera till.
Energi per portion: 321 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Marja sa...

Bra recept! Äter mycket vetegarikt och falafel är en favorit :)

http://bakasockerfritt.blogg.se/