Ingredienser - 4 portioner
- 0,8kg potatis
- 3 schalottenlökar
- 1/2 dl hackad dill och persilja
- 1 1/2 msk kapris
Sås:
- 1 msk vinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm socker
- 3 msk raps- eller olivolja
- 1 msk vatten
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala, hacka eller skiva löken.
- Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
- Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
- Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff.
Energi per portion: 250 kcal fett 11 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar