Ingredienser - 4 portioner
- 5 msk chilisås
- 3 msk olivolja
- 1/2 tsk balsamvinäger
- 1 msk vatten
- 1 krm vitpeppar
- 1 stor vitlöksklyfta
- 200 g sparris
- 600 g stora oskalade räkor (ger ca 200 g oskalade)
- 70 g provencalsk sallad
- 2 skivor formfranska
- 2 msk olja
- kräftstjärtar till garnering
- Gör marinaden kvällen innan genom att blanda chilisås, olivolja, balsamvinäger, vatten, vitpeppar och vitlök.
- Skala räkorna och lägg i marinaden på morgonen.
- Innan servering: koka sparrisen enligt anvisningar (beroende på om du använder färsk eller fryst).
- Skär brödet i trekanter och stek i olja.
- Lägg salladen på fyra fat. Fördela de marinerade räkorna på salladsbädden.
- Toppa med kräftstjärtar och sparris.
Energi: 282 kcal
Protein: 13,3 g (19E%)
Fett: 19,7 g (62E%)
Kolhydrater: 11,7 g (18E%)
Källa & bild: Matvett
3 kommentarer:
tänkte höra om du vet någon bra sida som man kan räkna kalorier och så? :)
Jag använde http://miljomat.se/ ibland, den är helt ok.
okej tack så mycket, ska kolla in där då :)
Skicka en kommentar