Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök
- 1 rejält blomkålshuvud
- En slatt olja
- 1 msk curry
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 burk tärnade tomater, 400 g
- 1 påse färsk bladspenat (eller 1 paket fryst)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk, 400 g
- 1 burk matlagningsyoghurt
- 1 knippe koriander
- Salt och svartpeppar
- Dela löken och skiva.
- Dela blomkålshuvudet i buketter.
- Slå olja i en gryta och tillsätt på medelvärme: lök, vitlök, curry och gurkmeja.
- Låt det hela bli mjukt utan att löken tar färg, slå i 1 msk vatten om kryddorna tenderar att fastna i botten.
- Tillsätt blomkålen och veva runt lite i kastrullen.
- Slå i tomat, kokosmjölk och yoghurt.
- På med lock och låt småputtra cirka 15 minuter.
- Slutligen, i med spenat som bara får vika sig ner, salt, några varv med pepparkvarnen och hackad koriander.
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar