tisdag 26 april 2011

Hurry curry



Ingredienser - 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 rejält blomkålshuvud
  • En slatt olja
  • 1 msk curry
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 burk tärnade tomater, 400 g
  • 1 påse färsk bladspenat (eller 1 paket fryst)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1 knippe koriander
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Dela löken och skiva.
  2. Dela blomkålshuvudet i buketter.
  3. Slå olja i en gryta och tillsätt på medelvärme: lök, vitlök, curry och gurkmeja.
  4. Låt det hela bli mjukt utan att löken tar färg, slå i 1 msk vatten om kryddorna tenderar att fastna i botten.
  5. Tillsätt blomkålen och veva runt lite i kastrullen.
  6. Slå i tomat, kokosmjölk och yoghurt.
  7. På med lock och låt småputtra cirka 15 minuter.
  8. Slutligen, i med spenat som bara får vika sig ner, salt, några varv med pepparkvarnen och hackad koriander.
Energi per portion: 309 kcal

Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: