- 1 fänkål
- 1 liten rosésallad
- ½ citron
- 1 blodgrapefrukt
- 1 blodapelsin
- 1 granatäpple
- 4 färska tonfiskbiffar à cirka 100 g
- Extra jungfruolivolja
- 4 tsk av vinägrett
- 4 msk extra jungfruolivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- Havssalt och nymalen svartpeppar
- Rosépepparkorn
Tillagning
- Strimla fänkål och rosésallad ultrafi nt och droppa över citronsaft.
- Filea grapefrukten och apelsinen. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och rör ihop vinägretten.
- Gnid in tonfi sken lätt med olja och grilla eller stek den cirka 20 sekunder på varje sida på mycket hög värme. Salta lite lätt på den första färdiga sidan.
- Lägg upp salladen med citrusfruktfi léerna, granatäppelkärnor och tonfi sk.
- Droppa över vinägrett och krossade rosépepparkorn.
Energi: 256 kcal
Protein: 29,6 g
Fett: 9,6 g
Kolhydrater: 14,4 g
Kostfibrer: 2,7 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar