Ingredienser - 4 portioner
- 250 g förvällda nässlor eller fryst, halvtinad bladspenat
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 liter grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
- 1 krm riven muskotnöt, salt
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 4 hårdkokta ägg, skalade och delade
- färsk körvel (kan uteslutas)
Tillagning
- Grovhacka nässlor eller spenat och fräs i smör i en kastrull tillsammans med löken. Rör ner mjölet och späd med buljong. Koka upp och låt soppan koka 3–5 minuter. Smaka av med muskot och salt.
- Vispa ner grädden i soppan. Ös upp i tallrikar, lägg två ägghalvor i varje tallrik och garnera med körvel om du vill. Servera brytbröd och ost till.
Källa & bild: icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar