Ingredienser - 4 portioner
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 dl japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk sesamolja
- 1 tråg, à 180 g, böngroddar
- 4 salladslökar, sköljda, strimlade
- 1 squash (ca 300 g)
- 2 msk jordnötsolja
Tillagning
- Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.
- Blanda soja, sambal oelek och sesamolja till en dippsås i en skål.
- Blanda sköljda och avrunna böngroddar och salladslök i en skål.
- Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Blanda rivet i pannkakssmeten.
- Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.
- Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med dippsås och böngroddsallad.
Källa & bild: icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar