Ingredienser - 20 st
- 2 dl kärnvetemjöl med fullkort
- 75 g margarin
- 0,25 dl Kesella lätt 1%
- 0,5 dl socker
- 1 krm bakpulver
- 2 msk hallonsylt
- Blanda mjöl, margarin, kesella och socker till en deg. Forma till en rulle och skär den i 20 lika stora bitar. Forma till små bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck till med pekfingret så att det blir en liten grop i mitten. Lägg i lite sylt (bara en knivsudd – annars rinner det över).
- Grädda kakorna i 150 grader i cirka 10–15 minuter tills de fått fin färg.
Ingredienser - 12 st
- 1 dl socker
- 50 gram margarin, ev mjölkfritt
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakaopulver
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl mellanmjölk, ev laktosfri
- 1 ägg
- 0,5 dl grovt hackade hasselnötter
- Rör socker och margarin vitt och poröst. Blanda ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner äggblandningen i smeten och bred ut allt i ett tunt lager på en bakplåtsklädd plåt. Strö på nötterna.
- Grädda i cirka 10 minuter i 200 grader. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar