Ingredienser - 8 portioner
- 1 kg hel, filead lax
- salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk salt
- 1 knippa dill
- 3 purjolökar
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vitt, torrt vin
- ev salt
- ev peppar
- 1 msk flytande margarin
- ugnsfolie
Tillagning
- Salta och peppra laxen. Linda in den i ugnsfolie och lägg den i en långpanna. Stek laxen längst ner i ugnen i 125°C, ca 1 tim och 20 min.
- Gör såsen under tiden: Skär purjolökarna i bitar. Koka upp grönsaksbuljongen tillsammans med vinet i en större kastrull. Förväll purjolöksbitarna i vätskan tills de mjuknar.
- Mixa blandningen i matberedare eller med hjälp av mixer. Häll tillbaka såsen i kastrullen och runda av den med margarin. Smaka ev av med salt och peppar. Ge såsen ett uppkok strax innan den ska serveras.
261 kcal
Kolhydrater 2g
Protein 48g
Fett 17g
Fibrer 1g
Tips
Servera pastasallad till: Koka valfri pasta och låt den rinna av. Fräs ca 500 g blandad svamp i 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Halvera cocktailtomater och förväll ev sockerärter eller haricots verts. Blanda ner grönsakerna i pastan och servera salladen till laxen. Om du vill ge salladen en härligt påskgul färg – och lite extra smak – kan du tillsätta ett kuvert saffran i pastavattnet
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar