lördag 2 april 2011

Hasselnöts- och kaffekakor


Ingredienser - 16 st
  • 100 g rostade, skalade hasselnötter
  • 1 dl dinkelflingor
  • 50 g finriven mörk choklad, 70%
  • 25 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kallt starkt kaffe
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor.
  3. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa tills det bildar en boll.
  4. Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck ner en nöt i varje kaka.
  6. Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.
Näringsvärde per styck:

85 kcal
Kolhydrater 1g
Protein 6g
Fett 7g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: