Ingredienser - 10 port
Botten:
- 200 g kavring
- 2 msk kesella 1 %
- 2 gelatinblad
- 2½ dl lätt-crème fraiche, 15 %, ev. låglaktos
- 200 g philadelphia light med gräslök, 12 %
- 100 g kallrökt lax
- 3 hårdkokta ägg
- peppar
- 200 g sikrom
- citron, körvel
Så här gör du
- Skär kavringen i bitar och mixa dem till smulor i en matberedare.
- Tillsätt kesellan och fördela i en pajform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut kavringen i botten.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Mixa crème fraiche och cream cheese till en slät kräm.
- Tillsätt lax och ägg och mixa tills de är finhackade. Krydda.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Rör ner dem i en tunn stråle i fyllningen.
- Fördela fyllningen på kavringsbotten och bred på sikrom i ett jämnt täcke.
- Ställ pajen i kylen ett par timmar innan den serveras.
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Åh vad gott det lät:)
Skicka en kommentar