onsdag 15 augusti 2012

Grönsaksomelett med svamp och feta



Ingredienser - 2 port

  • 150 g tärnad squash 
  • ½ strimlad röd paprika 
  • 50 g skivad svamp 
  • 1 msk smör/olja 
  • 100 g halverade körsbärstomater 
  • 1 msk hackad färsk timjan 
  • 4 ägg 
  • 4 msk vatten 
  • salt och peppar 
  • 75 g fetaost, max 23 % 
Garnera med: basilika

Så här gör du

  1. Fräs squash, paprika och svamp i matfett 4–5 minuter. 
  2. Tillsätt tomater och timjan och fräs ½ minut till. 
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Slå smeten över grönsakerna och grädda ca 3 minuter. Stick i smeten så att den rinner ner i botten av pannan. 
  4. Smula över fetaost och grädda tills omeletten stelnat, men fortfarande är krämig
Energi perportion: 340 kcal 26 % Protein 66 % Fett 8 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: