Ingredienser - 4 portioner
- 225 g kycklinglever
- 2 dl vitt vin
- 5 vitpepparkorn
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lagerblad
- 1 kruka rucolasallad (à ca 125 g)
- några rosésalladsblad
- några frisésallad
- salt och peppar
- 1 msk olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- 4 msk vispgrädde
Gör så här
- Putsa kycklinglevern och torka den. Blanda vin, grovkrossade pepparkorn, krossad vitlök och lagerblad. Lägg levern i marinaden och låt stå några timmar eller över natten.
- Skölj sallatsbladen.
- Ta upp levern ur marinaden (spara den) och dela den i mindre bitar. Stek levern i olivolja ca 3 min. Vänd den några gånger. Krydda. Ta upp levern och håll den varm.
- Häll balsamvinäger i pannan och låt den koka upp. Tillsätt 3 msk av marinaden (för 4 port) och grädden och koka ytterligare ett par minuter.
- Fördela sallatsbladen och levern på tallrikar. Häll över såsen och severa genast med rostad baguette.
Näringsvärde
ENERGI: 280 kcal
FETT: 13 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar