Ingredienser - 4 portioner
- 500 g blandning av plommon, röda vinbär, äpplen och hallon.
- 25 g strösocker
- 0,75 dl vatten
- 6 skivor dagsgammalt fullkornsbröd
- lättfärskost till servering
Gör så här:
- Lägg frukt, socker och vatten i en kastrull.
- Hetta upp långsamt och låt sjuda 10 minuter.
- Sila frukten över en skål och spara saften.
- Skär ut 2 cirklar i brödet som passar i en 7,5 dl sockerkaksform.
- Skär resten av brödet så att det passar utmed sidorna i formen.
- Doppa den ena brödrundeln och brödbitarna i fruktsaften och lägg i formen.
- Skeda över frukten i formen och lägg den andra brödrundeln överst.
- Täck med ett fat och placera något tungt ovanpå.
- Låt stå svalt över natten.
- Ta bort tyngderna och fatet och lägg över en tallrik.
- Vänd upp savarängen och ta bort formen.
- Servera med lättfärskost.
Energifördelning:
Kcal: 164 Fett 1,5 g, protein 5,2 g, kolhydrater 35,2 g.
Källa & bild: Sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar