Ingredienser - 16 st
- 1 sats smördeg
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
- 250 g hallon
- 1 ägg
- 1 tsk stött kardemumma
- 3 tsk råsocker
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
Smördeg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm.
- Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på hallon.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Blanda kardemumma och socker och strö över.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
- Vispa grädden och servera till.
Näringsvärden per st:
Energi 225 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 14 g
Fett 17 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar