Ingredienser till 1 portion:
- 4 tunna skivor (55 g) grillad kalkon (jag använde Bröderna Nilsson’s)
- 1 ägg
- 1/2 liten körsbärtomat i bitar
- 1 stor matsked Ricottaost (10% fett)
- 1 matsked Milda Mat grädde (4% fett)
- hackad färsk bladpersilja, seltin och peppar
Så gör du:
- Sätt ugnen på kring 180 grader.
- Smörj en liten eldfast ramekin / portionsform lätt med litesesamsolja (eller raps-/olivolja)
- lägg kalkonskivorna ner i formen så de formar en ”kopp” (täcker botten och väggar)
- knäck i ägget (forsök gärna att hålla den läckra gulan hel)
- lägg så tomatbitarna, ricottaosten och bladpersiljan på och ringla till slut grädden över.
- Toppa med salt och peppar efter smak.
- Gräddas i ugnen i kring 15-20 minuter – lite beroende på hur du vill ha gulan.
- Ta ut formerna och låt dem stå och vila en liten stund innan de serveras mumsigt ljumna.
Energi per portion: 179 kcal Kolhydrater: 3,69 g – Protein: 19,64 g – Fett: 9,3 g
Källa & bild: Lissfit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar