tisdag 7 augusti 2012

Knyte av grillad kalkon med ägg och ricottaost



Ingredienser till 1 portion:
  • 4 tunna skivor (55 g) grillad kalkon (jag använde Bröderna Nilsson’s)
  • 1 ägg
  • 1/2 liten körsbärtomat i bitar
  • 1 stor matsked Ricottaost (10% fett)
  • 1 matsked Milda Mat grädde (4% fett)
  • hackad färsk bladpersilja, seltin och peppar
Så gör du:
  1. Sätt ugnen på kring 180 grader. 
  2. Smörj en  liten eldfast ramekin / portionsform lätt med litesesamsolja (eller raps-/olivolja)
  3. lägg kalkonskivorna ner i formen så de formar en ”kopp” (täcker botten och väggar)
  4. knäck i ägget (forsök gärna att hålla den läckra gulan hel)
  5. lägg så tomatbitarna, ricottaosten och bladpersiljan på och ringla till slut grädden över.
  6. Toppa med salt och peppar efter smak. 
  7. Gräddas  i ugnen i kring 15-20 minuter – lite beroende på hur du vill ha gulan. 
  8. Ta ut formerna och låt dem stå och vila en liten stund innan de serveras mumsigt ljumna.



Energi per portion: 179 kcal Kolhydrater: 3,69 g – Protein: 19,64 g – Fett: 9,3 g
Källa & bild: Lissfit

Inga kommentarer: