torsdag 16 augusti 2012

Godis är gott, men...


Hittade ett mycket intressant inlägg på en blogg...tänk vad några små godisbitar kan göra :)

Såhär skrev hon:


Godiset som ligger på vågen är en hel middag om man ska räkna kalorier. Inte speciellt mycket godis. Jag tror inte många tänker på vad godis, fikabröd, chips osv gör för figuren. Så med detta inlägg vill jag visa vad så lite godis innehåller (155 g). De flesta godissorter innehåller ca 370 kcal / 100 g så jag tycker man kan räkna på dessa siffror.
Säg att dit plus minus noll för att hålla vikten är 2000 kcal.
Du äter ca 400 kcal till frukost, kanske 600 kcal till lunch och middag och ev något mellanmål ca 150 kcal. Det blir 1750 kcal. Äter du dessutom godis som ovan så hamnar du på 2320 kcal och det blir ett överskott på kalorier.
Vill man hålla vilket eller gå ner i vikt då måste man hålla koll på vad man stoppar i sig. Tränar man spinning en timme så bränner man ca 500 kcal och då kan man ju dra av det från dagens totala intag och då hamnar man helt plötsligt på minus igen.
Men det många gör är att de är duktiga på veckorna och kanske hamnar på lite underskott. Sen när helgen kommer då blir det vin, kaloririka rätter, godis, chips osv. Det sticker iväg ganska snabbt. Säg att du låg på 700 kcal underskott när fredagen kommer. Äter du ifatt dom kalorierna under helgen då håller du din vikt eller till och med mer, ja då gå du upp i vikt.
Många säger att de äter och tränar bra och unnar mig lite på helgen men jag går inte ner i vikt. Jag tror ni har svaret ovan.
Börjar man räkna kalorier lär man sig snabbt hur man ska äta.
Källa & bild: Glitzy

1 kommentar:

Annika Lundgren sa...

Håller helt med dig du har helt rätt i allt.....har räknat kcal sen december och loooosat 15 kg.....inga ätardagar. Nu när jag e klar så kan jag ta en glass eller en näve chips men oj vad försiktig jag e vet vad det kostar i kcal....räkna kcal är det enda rätta när du vill loosa vikt.....
Har stått still sen April så koll på läget har jag... Du har en super bra blogg läser dagligen men är slö på att kommentera / kram från Annica