Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer à 125 g
- salt
- svartpeppar
- 3 apelsiner
- 1,25 dl torr sherry
- 0,5 tsk malen koriander
- 2 schalottenlökar
- 400 g morötter
- 3 msk solrosolja
- 2 dl hönsbuljong
- 1–2 tsk färskpressad citron eller lime
- 1 msk flytande honung
- 1 nypa cayennepeppar
- 50 g valnötter
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar på båda sidor. Skölj och torka 1 apelsin grundligt. Skala apelsinen tunt och skär skalet i tunna strimlor. Pressa apelsinen och blanda apelsinsaften med 3 msk sherry och koriander. Marinera kycklingfiléerna i sherryblandningen 30 min.
2. Skala schalottenlöken och tärna den fint. Skala morötterna, halvera dem på längden och skär i tunna skivor.
3. Hetta upp hälften av solrosoljan. Lägg i schalottenlöken och morotsskivorna och fräs ca 2 min. Häll på resten av sherryn, hönsbuljongen och färskpressad citron eller lime. Lägg på ett lock och låt sjuda 15 min på svag värme.
4. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och låt dem rinna av. Bryn kycklingfiléerna kraftigt på båda sidor. Pensla filéerna med honung och stek dem ytterligare ca 10 min på medelvärme, tills de är genomstekta.
5. Skala och filéa resten av apelsinerna. Ta vara på saft som rinner ut. Lägg apelsinklyftorna och saften i pannan med schalottenlök och morötter. Värm upp och smaka av såsen med salt och cayennepeppar. Blanda ner valnötterna.
6. Skiva kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Portionera upp såsen på tallrikar och lägg på kycklingskivorna. Garnera med apelsinskal och servera med ris.
Näringsvärde per portion
Kcal 354
Fett 12g
Protein 31g
Kolhydrater 24g
Fibrer 4g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar