Ingredienser - 4 portioner
- 6 blodapelsiner
- 2,5 dl kesella
- 1 msk apelsinblomsvatten eller 1 tsk rivet apelsinskal
- 4 msk honung
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl keso
- 1 krm malen kardemumma
- 1 lime
- 1 dl vispgrädde
Även andra kryddor, t ex malen ingefära, kanel eller vanilj, kan användas. Det ganska dyra apelsinblomsvattnet finns i kryddbodar – ev mot beställning.
Tillagning
1. Skölj blodapelsinerna väl. Pressa 3 av apelsinerna. Skala 3 av apelsinerna med kniv så att även det vita följer med. Skär ut fina klyftor mellan hinnorna på 2 apelsiner och skär klyftorna i mindre bitar. Skär den tredje apelsinen i skivor.
2. Vispa ihop kesella, pressad apelsinsaft, apelsinblomsvatten, honung och vaniljsocker. Blanda ner keso och apelsinklyftor. Smaka av blandningen med kardemumma.
3. Skölj limefrukten väl och strimla skalet med hjälp av ett zestjärn. Pressa limefrukten och blanda ner 2 msk av limesaften i apelsinkrämen.
4. Vispa grädden hårt och vänd ner den i krämen. Lägg upp krämen i dessertskålar och garnera med apelsinskivor och limeskal.
Näringsvärde per portion
Kcal 327
Fett 13g
Protein 16g
Kolhydrater 37g
Fibrer 2g
Källa 6 bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar