Ingredienser - 2 port
Chutney:
- ½ finhackad rödlök
- 2 cm röd chili, finhackad
- ½ msk rapsolja
- 125 g skivade jordgubbar
- ½ msk rörsocker
- ½ krm salt
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 1 klyftad rödlök
- 100 g skivad squash
- 4–6 champinjoner
- ½ röd paprika
- 1 tsk soja
- 2 tsk olivolja
- salt, peppar och timjan
- 2 skivor nötbiff à 150 g
- 1 tsk olja till pensling
Så här gör du
- Fräs lök och chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser till chutneyn och låt puttra 10–12 min. Låt kallna.
- Trä upp grönsakerna på blötlagda träspett. Blanda soja, olja
- och kryddor och pensla spetten med blandningen. Grilla runtom cirka 5 min. Pensla biffarna med olja och grilla cirka 3 min på varje sida.
Psst: Låt ½ skivad vitlöksklyfta fräsa med i chutneyn för extra sting.
Psst2: Chutneyn håller sig flera dagar i kylen, så gör gärna dubbel sats.
Energi per portion: 330 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar