lördag 4 augusti 2012

Grillbiff, grönsaksspett och jordgubbschutney






Ingredienser - 2 port

Chutney:
  • ½ finhackad rödlök
  • 2 cm röd chili, finhackad
  • ½ msk rapsolja
  • 125 g skivade jordgubbar
  • ½ msk rörsocker
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 klyftad rödlök
  • 100 g skivad squash
  • 4–6 champinjoner
  • ½ röd paprika
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk olivolja
  • salt, peppar och timjan
  • 2 skivor nötbiff à 150 g
  • 1 tsk olja till pensling

Så här gör du

  1. Fräs lök och chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser till chutneyn och låt puttra 10–12 min. Låt kallna.
  2. Trä upp grönsakerna på blötlagda träspett. Blanda soja, olja
  3. och kryddor och pensla spetten med blandningen. Grilla runtom cirka 5 min. Pensla biffarna med olja och grilla cirka 3 min på varje sida.

Psst: Låt ½ skivad vitlöksklyfta fräsa med i chutneyn för extra sting.
Psst2: Chutneyn håller sig flera dagar i kylen, så gör gärna dubbel sats.

Energi per portion: 330 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: