onsdag 1 april 2015

Kyckling med bulgursallad - 393 kcal


Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g kycklingfilé eller quornfile

MARINAD
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 krm sambal oelek
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt

BULGURSALLAD
  • 1,5 dl bulgur eller quinoa
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 15 oliver, gärna kalamata
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1-2 krm sambal oelek

FETAOSTSÅS
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 50 g fetaost 10 % fett
TILLBEHÖR
  • blandad sallad
  • 4 tomater i skivor
Tillagning
1. Skär kyckling- eller quornfileérna i några långsmala bitar, ca 2-3 bitar per filé. Blanda marinaden och låt köttet marinera omkring en timme.
2. Koka bulgur i grönsaksbuljongen enligt anvisning på förpackningen. Hacka oliver, rödlök och persilja. Vispa samman olivolja, citronsaft och sambal oelek. Blanda allt. Bulgursalladen går bra att servera både ljummen och kall.
3. Mosa fetaosten och blanda med naturell yoghurt. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
4. Stek eller grilla kycklingen.
Servera med en näve vackra salladsblad och tomatskivor med lite rödlök på toppen.
393 kcal per portion
E% 45 procent protein, 30 procent fett, 26 procent kolhydrater
Källa & bild: Hälsa Viktklubb

Inga kommentarer: