Ingredienser - 4 portioner
- 1 kg fast potatis
- 1 gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- olja att steka i
- 300 gram kantareller, i bitar
- 400 gram fryst, tinad bladspenat
- salt, nymalen svartpeppar
- 500 gram fryst, tinad vit fiskfilé
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 fiskbuljongtärning
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och koka potatisen.
- Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med svampen. Tillsätt sedan bladspenaten och rör samman. Krydda med salt och
- peppar efter smak.
- Blanda under tiden creme fraiche och mjölk med buljongtärningen i en kastrull och koka ihop.
- Lägg svampröran i en ugnsfast form med fiskfiléerna ovanpå. Häll över buljongsåsen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är genomlagad. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal 377, Fett 36 gram, Kolhydrater 36 gram, Fibrer 7 gram
Källa & bild: Icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar