Ingredienser - 2 portioner
Soppa:
- 250 g grön sparris
- ½ msk smör
- ½ hackad gul lök
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 msk ljus maizenaredning
- 1 dl matlagningsgrädde, 12 %
- salt och peppar
Senaps-crème fraiche:
- 1 dl lätt-crème fraiche
- ½ msk dijonsenap
- 1 msk klippt kryddkrasse
- 4 skivor surdegsbaguette à 10 g
- ½ tsk dijonsenap
- 2 skivor lagrad ost, 17 %
Gör så här
- Sätt ugnen på högsta grillvärme. Bryt av och släng den nedre träiga delen av sparrisen. Skär resten i små bitar, men spara topparna hela.
- Fräs sparristopparna ett par minuter i lite av smöret, ta sedan upp dem och lägg åt sidan. Tillsätt resten av smöret och fräs sparrisbitar och lök ett par minuter. Häll på buljongen och koka ca 10 minuter. Rör ner maizenaredning och grädde och sjud 2 minuter till. Mixa soppan slät.
- Blanda crème fraiche med senap och krasse. Smaka av soppa och sås med salt och peppar.
- Bred brödskivorna med lite senap, lägg på osten och grilla högt i ugnen tills osten smält och fått färg.
- Servera soppan i skålar med sås och sparristoppar och brödet till.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar