Ingredienser - 5 port
- 500 g kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk soja
- 1,5 tsk sambal oelek
- 1/2 msk honung
- 1/2 citron, rivet skal
- 1 pkt kikärter
- 2 msk hackad persilja (fryst går bra!)
Tillagning
1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Bryn lök och kyckling i olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
2. Häll i grädde, buljongtärning, vatten, soja, sambal och honung i grytan. Koka upp och låt puttra under lock ca 10 minuter.
3. Skölj kikärterna ordentligt och rör i grytan tillsammans med citronskal och persilja. Låt koka ett par minuter till. Servera grytan med couscous och grönsaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar