Ingredienser - 12 st
- 1 tsk salt
- 50 g smör
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk, (0,5 %)
- 50 g rucola
- 2 dl lagrad ost, (17 %) riven
- 150 g broccolibuketter, frysta
- 10 st gröna oliver
- 1 dl dinkelflingor
- 4 dl dinkel, siktat (220 g)
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Tina broccolin och bryt den i mindre buketter. Hacka rucola och oliver.
2. Blanda mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.
3. Blanda ner broccoli, rucola, oliver och nästan all ost i degen. Fördela den i en muffinspanna med 12 hål. Strö över den sparade osten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen stå kvar i formen ca 5 min innan de lossas från formen och får svalna på galler.
2. Blanda mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.
3. Blanda ner broccoli, rucola, oliver och nästan all ost i degen. Fördela den i en muffinspanna med 12 hål. Strö över den sparade osten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen stå kvar i formen ca 5 min innan de lossas från formen och får svalna på galler.
Näringsvärde per st:
5 g protein, 16 g kolhydrater 5,5 g fett,
Källa & bild: Alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar