fredag 17 april 2015

Mathavresallad med gorgonzola - 380 kcal



Ingredienser - 2 portioner

  • ½ hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1+1 tsk rapsolja
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl mathavre eller ris för glutenfritt
  • ½ röd tärnad paprika
  • 6 halverade körsbärstomater
  • 100 g babyspenat
  • 50 g tärnad gorgonzolaost
  • 1 fint klyftad sharonfrukt
  • 2 krossade valnötshalvor

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i 1 tsk olja tills löken är genomskinlig. 
  2. Tillsätt buljong, koka upp och rör ner mathavre. Sjud 12 min under lock. 
  3. Fräs paprikan i resten av oljan och lägg med tomaterna ½ min. 
  4. Rör ner spenaten i mathavren och blanda sedan med ost, grönsaker och sharon. Strö över nötter.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: