fredag 24 april 2015

Banankaka - 132 kcal


Ingredienser
  • 2 ägg
  • 100 g kvarg/kesella light
  • 1/2 dl lätt mjölk
  • 2 bananer
  • lite vanilj pulver
  • 1/2 msk honung
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl valfritt mjöl (kokosmjöl ifall du vill ha helt glutenfritt)
  • 1 msk bakprotein eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokos
  • en nypa salt
  • Till formen, lite smör och kokos istället för ströbröd
Tillagning
  1. Blanda det torra ingredienserna för sig. Ta fram en matberedare, mixa banan,kvarg,mjölk,ägg,honung och kokos. 
  2. Tillsätt det torra ingredienserna. 
  3. Smöra en form. 
  4. Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter. 
  5. Servera som den är eller till exempel med lite kvarg och bär.

Kcal : 1059 (hela satsen)
Blir ca 132 kcal per bit (70 g)

Källa & bild: Sött, salt och surdeg

Inga kommentarer: