Ingredienser - 1 portion
- ¼ skiva (15 g) rågbröd
- 1 tsk grovt rålakritspulver
- ½ äpple (50 g) i fina tärningar
- Saft från 1 pressad citron
- 1 dl rågflingor (alternativt dinkelflingor, kornflingor eller havregryn)
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl minimjölk
- En nypa havssalt
- 1 äggvita
- 1 msk chiafrön
- Ev 1 tsk frystorkade hallon
- Ev 1 tsk frystorkade havtorn
Tillagning
- Rosta rågbrödet, hacka det och blanda med lakritspulver.
- Pressa citron över äppeltärningarna.
- Koka upp rågflingor med vatten och mjölk under omrörning i ca 3-4 minuter, till lämplig konsistens.
- Lägg i en nypa salt och rör runt.
- Vänd i äggvita och chiafrön i den varma gröten och lägg upp med rågbrödscrumble, äppletärningar och ev hallon och havtorn.
Näringsinnehåll:
Energi: 268 kcal
Protein: 19,2 g
Fett: 19,1 g
Kolhydrater: 5,9 g
Kostfiber: 0,7 g
Protein: 19,2 g
Fett: 19,1 g
Kolhydrater: 5,9 g
Kostfiber: 0,7 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar