Ingredienser - 2 portioner
- ½ strimlad fänkål
- ½ skivad purjolök
- ½ msk smör/olja
- 5 dl fiskbuljong
- 2 dl burktomater
- 50 g pastafjärilar, ev. glutenfri
- 150 g frysta blandade fisktärningar
- ½ dl lätt crème fraiche
- 1 dl frysta kräftstjärtar
- salt, peppar och dill
Garnera med: dill
Gör så här
- Fräs fänkål och purjo i fettet i en kastrull.
- Tillsätt buljong och tomater och koka under lock ca 10 minuter. Lägg ner pastan och låt koka 5 minuter, lägg ner fiskbitarna och låt sjuda 5 minuter till.
- Rör ner crème fraiche och kräftstjärtar och hetta upp utan att koka. Smaka av med kryddorna.
5:2-tips: Hoppa över pasta och crème fraiche, så blir energivärdet 215 kcal/portion.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar