Ingredienser
- 100 g Gröna Linser 105 kcal
- 100 g Fullkornsris 138 kcal eller *100 g Shirataki Nudlar 5 Kcal
- 100 g Körsbärstomater 50 kcal
- 1 Fikon 20 kcal
- 100 g Harricovert/Gröna bönor 30 kcal
- Saften från 1/2 citron
- Salt
- Pepper
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Koka vatten i din vattenkokare och häll över de i två små kastruller. Lägg i linser i en av dem och fullkornsriset i den andra. Låt de koka i ungefär 10 minuter men håll ett öga på linserna så att de inte blir överkokta.
- Undertidens som linserna och riset kokar klart halverar du tomaterna och lägger in dem på en plåt i ugnen för 10-15 minuter.
- Dela harricovert och fikonet.
- När riset, linserna och tomatern är klar mixa ihop dem med ris och linser och häll över den på en vacker tallrik. Häll över harricoverten, fikonen och tomathalvorna.
- Avsluta med lite salt, peppar och citronzesten. Om du har lite persilja kan du hacka över den och strö ovanpå. Mums!
Källa & bild: 5:2 diet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar