måndag 27 april 2015

Linssallad med Grillade Tomater och Fikon Recept – 210/343 kcal


Ingredienser
  • 100 g Gröna Linser 105 kcal
  • 100 g Fullkornsris 138 kcal eller *100 g Shirataki Nudlar 5 Kcal
  • 100 g Körsbärstomater 50 kcal
  • 1 Fikon 20 kcal
  • 100 g Harricovert/Gröna bönor 30 kcal
  • Saften från 1/2 citron
  • Salt
  • Pepper
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka vatten i din vattenkokare och häll över de i två små kastruller. Lägg i linser i en av dem och fullkornsriset i den andra. Låt de koka i ungefär 10 minuter men håll ett öga på linserna så att de inte blir överkokta.
  3. Undertidens som linserna och riset kokar klart halverar du tomaterna och lägger in dem på en plåt i ugnen för 10-15 minuter.
  4. Dela harricovert och fikonet.
  5. När riset, linserna och tomatern är klar mixa ihop dem med ris och linser och häll över den på en vacker tallrik. Häll över harricoverten, fikonen och tomathalvorna.
  6. Avsluta med lite salt, peppar och citronzesten. Om du har lite persilja kan du hacka över den och strö ovanpå. Mums!
Källa & bild: 5:2 diet

Inga kommentarer: