tisdag 14 april 2015

Marinerad torskrygg med prästostkräm - 225 kcal


Ingredienser - 4 portioner


Torskrygg:

  • 400 g trskryggar
  • 34 dl pressad citronsafter, ca 2 citroner
  • 12 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Crudité:
  • 12 tunt hyvlad fänkål
  • 2 tunt skivad stjälkselleri
  • 12 tunt skivad rödlökar
Prästostkräm:
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 20 g Kvibille Präst® , riven
  • 1 34 dl matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
Till servering:
  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk olivolja
  • 50 g hyvlad Kvibille Präst®

Gör så här:

Torskrygg:
  1. Frys in torsken minst 2 tim så det går lättare att skiva den tunt. 
  2. Ta fram torsken och skiva tunna skivor. Marinera skivorna med citronsaft, chiliflakes, salt och peppar på ett fat. 
  3. Marinaden ska vara ca 10 min på fisken innan servering.

Crudité:
  1. Lägg de tunt hyvlade och skivade grönsakerna och löken i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga, minst 10 min. 
  2. Häll av vattnet ca 10 min innan servering så de hinner torka.

Prästostkräm:
  1. Mixa äggula, senap och vinäger med den rivna osten i en mixer. 
  2. Droppa ner oljan lite i taget och fortsätt mixa till en fin kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Vid servering:
  1. Ringla tomatjuice över den marinerade torsken. 
  2. Klicka på ostkrämen och toppa med grönsakerna och hyvlad ost.

Näringsvärden, per port
  • 225 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 52 g

  • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: