Ingredienser - 4 portioner
Torskrygg:
- 400 g trskryggar
- 3⁄4 dl pressad citronsafter, ca 2 citroner
- 1⁄2 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1⁄2 tunt hyvlad fänkål
- 2 tunt skivad stjälkselleri
- 1⁄2 tunt skivad rödlökar
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 20 g Kvibille Präst® , riven
- 1 3⁄4 dl matolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl tomatjuice
- 2 msk olivolja
- 50 g hyvlad Kvibille Präst®
Gör så här:
Torskrygg:
- Frys in torsken minst 2 tim så det går lättare att skiva den tunt.
- Ta fram torsken och skiva tunna skivor. Marinera skivorna med citronsaft, chiliflakes, salt och peppar på ett fat.
- Marinaden ska vara ca 10 min på fisken innan servering.
Crudité:
- Lägg de tunt hyvlade och skivade grönsakerna och löken i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga, minst 10 min.
- Häll av vattnet ca 10 min innan servering så de hinner torka.
Prästostkräm:
- Mixa äggula, senap och vinäger med den rivna osten i en mixer.
- Droppa ner oljan lite i taget och fortsätt mixa till en fin kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Vid servering:
- Ringla tomatjuice över den marinerade torsken.
- Klicka på ostkrämen och toppa med grönsakerna och hyvlad ost.
Näringsvärden, per port
- 225 kcal
- Protein: 24 g
- Kolhydrater: 4 g
- Fett: 52 g
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar