Ingredienser - 2 port
- 300 g nötfärs, 10 %
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 droppar tabasco
- 2 tsk smör/olja
Blomkålsmos:
- 1 litet blomkålshuvud i buketter, 600 g
- 3 msk finhackad persilja
- 2 tsk smör eller margarin
- ½ tsk salt
Servera med: blandsallad
Så här gör du
- Blanda färsen med vitlök och tabasco.
- Forma två stora biffar ca 2 cm tjocka. Hetta upp smör/olja och stek biffarna 3-4 min på varje sida.
- Koka blomkålen i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett slätt mos med persilja, smör och salt.
Energi per portion: 395 kcal
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Blomkålsmos är verkligen en höjdare och passarbra till mycket! Ibland smaksätter jag med dill, vilket är gott!
Skicka en kommentar