torsdag 31 januari 2013

Färsbiffar med blomkålsmos



Ingredienser - 2 port

  • 300 g nötfärs, 10 %
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 droppar tabasco
  • 2 tsk smör/olja

Blomkålsmos:
  • 1 litet blomkålshuvud i buketter, 600 g
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 tsk smör eller margarin
  • ½ tsk salt

Servera med: blandsallad

Så här gör du

  1. Blanda färsen med vitlök och tabasco. 
  2. Forma två stora biffar ca 2 cm tjocka. Hetta upp smör/olja och stek biffarna 3-4 min på varje sida. 
  3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett slätt mos med persilja, smör och salt.

Energi per portion: 395 kcal
Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Blomkålsmos är verkligen en höjdare och passarbra till mycket! Ibland smaksätter jag med dill, vilket är gott!