Ingredienser - 12 st
- 125 g Svenskt Smör från Arla rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 1⁄2 dl Arla Köket Kesella® kvarg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk stött kardemumma
Fyllning
- inkråm från muffins
- 1⁄2 dl Arla® mjölk
- 75 g mandelmassa
- 2 dl Arla® vispgrädde
- florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
- Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.
- Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Näringsvärden, per Per st
- 290 Kcal
- 6 gram protein
- 22 gram kolhydrater
- 20 gram fett
Källa & bild: Arla
2 kommentarer:
Ser jättegoda ut! Undrar bara hur många ägg som behövs? :D Tror det glömdes i receptet, kolla gärna in min blogg med recept :D
eatandlive.devote.se :)))
Gick in på arla.se o sökte på muffinssemlor. Det ska vara 3 ägg :)
Skicka en kommentar