söndag 27 januari 2013

Muffinssemlor

Muffinssemlor


Ingredienser - 12 st

  • 125 g Svenskt Smör från Arla rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 12 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma

Fyllning

  • inkråm från muffins
  • 12 dl Arla® mjölk
  • 75 g mandelmassa
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten. 
  4. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. 
  5. Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa. 
  6. Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Näringsvärden, per Per st

  • 290 Kcal
  • 6 gram protein
  • 22 gram kolhydrater
  • 20 gram fett

Källa & bild: Arla

2 kommentarer:

Hedvig sa...

Ser jättegoda ut! Undrar bara hur många ägg som behövs? :D Tror det glömdes i receptet, kolla gärna in min blogg med recept :D

eatandlive.devote.se :)))

Anonym sa...

Gick in på arla.se o sökte på muffinssemlor. Det ska vara 3 ägg :)