Ingredienser - 4 portioner
- 0,5 msk olivolja
- 1 liten gul lök, hackad
- 200 g mager fläskfärs
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 röd paprika, urkärnad och hackad
- 4 stora champinjoner, skivade
- 2 ananasringar på burk, tärnade
- 2 msk ananasjuice
- 1 msk tomatjuice
- 1 msk sojasås
- 1 nypa chilipulver
- 125 g böngroddar
- 8 tortillabröd
- sallatsblad till servering
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en nonstickpanna och stek löken tills den blir mjuk.
- Lägg ner fläskfärsen och vitlök och stek 3-4 minuter tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt övriga ingredienser utom böngroddar och stek i 3-4 minuter tills allt är mjukt.
- Lägg ner böngroddar under omrörning, stek hastigt i 1-2 minuter.
- Värm under tiden tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
- Skeda över lite färsblandning mitt på varje tortillabröd och vik ihop.
- Servera direkt med salladsblad.
Kcal: 334 Fett 5,2 g, protein 18,6 g, kolhydrater 56,7 g.
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar