onsdag 23 januari 2013

Paprikasoppa med västerbottentoast

Recept: Paprikasoppa med västerbottentoast



Ingredienser - 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 4 toastbröd
  • 1 1/2 dl riven västerbottensost
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 citron
  • 1 tsk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
  3. Fräs löken och paprikan mjuk i olivoljan.
  4. Tillsätt krossade tomater och buljong, koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomaterna och lägg dem på brödskivorna. Krydda med salt och peppar och strö på osten. Gratinera dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.
  6. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil.
  7. Ansa och skiva salladslöken och hacka körveln. Riv skalet av citronen.
  8. Blanda bönor, salladslök, körvel, citronskal med olivoljan. Lägg ner bönblandningen i soppan.
  9. Häll upp soppan i skålar och servera med toasterna.


Näringsvärde
ENERGI: 353 kcal 
PROTEIN: 16,5 g
KOLHYDRAT: 42,2 g 
FETT: 9,9 g

Källa & bild: ICA




Inga kommentarer: