Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 1 tsk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- salt och peppar
- 3 tomater
- 4 toastbröd
- 1 1/2 dl riven västerbottensost
- 380 g kokta stora vita bönor
- 1/2 påse (à 125 g) salladslök
- 1/2 kruka körvel
- 1 citron
- 1 tsk olivolja
Tillagning
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
- Fräs löken och paprikan mjuk i olivoljan.
- Tillsätt krossade tomater och buljong, koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomaterna och lägg dem på brödskivorna. Krydda med salt och peppar och strö på osten. Gratinera dem i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil.
- Ansa och skiva salladslöken och hacka körveln. Riv skalet av citronen.
- Blanda bönor, salladslök, körvel, citronskal med olivoljan. Lägg ner bönblandningen i soppan.
- Häll upp soppan i skålar och servera med toasterna.
Näringsvärde
ENERGI: 353 kcal
PROTEIN: 16,5 g
KOLHYDRAT: 42,2 g
FETT: 9,9 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar