lördag 26 januari 2013

Varma skinkmackor



Ingredienser - 2 port

  • 4 skivor surdegsbröd/levain à 35 g, ev .glutenfritt
  • ½ dl pastasås
  • 2 msk pepparrotsost
  • 2 dl hackad rucola
  • 100 g tärnad rökt skinka eller kassler
  • basilikablad
  • 50 g skivad getost
  • 6 skivor snackpaprika
  • 30 g lagrad ost, 17 %

Servera med: blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred pastasås på två av brödskivorna och pepparrotsost på de andra.
  2. Fördela rucola och skinka över alla 4 mackorna. Lägg basilikablad och getost på tomatsåsmackorna, och paprika/hårdost på de andra. 
  3. Grädda högt upp i ugnen tills ostarna smält och fått fin färg, 5-10 minuter.


Energi per portion: 385 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: