onsdag 16 januari 2013

Provencalskt räkris

Provencalskt räkris


Ingredienser - 4 port

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 1/2 dl ris
  • 125 g frysta ärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • 1/2 isbergssallad

Sås:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka riset. 
  2. Skala räkorna och tina ärtorna. 
  3. Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök. 
  4. Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. 
  5. Blanda riset med räkor och grönsaker. Blanda ihop lätt crème fraiche, saffran och salt.
  6. Servera såsen till risotton.


Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi 350 kcal
Protein 24 g
Kolhydrat 34 g
Fett 13 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: