Ingredienser - 15 st
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk olja
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 dl krossade linfrö
- 3 dl dinkelmjöl
- 5 dl fullkornsvetemjöl
- 3 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke, häll i fingrvarmt vatten 37 grader och lös upp jästen.
- Blanda i salt, honung och rör om.
- Blanda i mjölet tills det blir en lite halvkletig deg som lossar från kanterna, det är inte säkert du behöver all mjöl.
- Knåda minst 10 min med en assistent eller ännu längre för hand. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Baka ut ca 15 bullar och jäs ca 20 minuter till.
- Baka i mittersta falsen av ugnen i 225 grader ca 10 minuter, brödets innertemperatur ska vara 98 grader.
Energi per portion, räknat på 15 frallor: ca 188 kcal
Källa & bild: en lättare vecka
1 kommentar:
Verkar smaskens,tack för receptet.
Är ny här och i denna värld :)
Skicka en kommentar