torsdag 24 januari 2013

Kyckling med dill och gräslök

Kyckling med dill och gräslök


Ingredienser - 4 port

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • strimlat skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör på båda sidor i en stekpanna.
  2. Blanda crème fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök. 
  3. Servera med kokt potatis och purjolök.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör
Energi 390 kcal
Protein 34 g
Kolhydrat 34 g
Fett 13 g

Källa & bild: Arla

1 kommentar:

Katinkas Kitchen sa...

Det här låter som en god fräsch rätt! Jag brukar göra med dragon eller andra örtkryddor, och tycker den här kombinationen låter klockren! Måste prövas!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!