fredag 1 februari 2013

Hasselnötskakor med kaffe

Hasselnötskakor med kaffe




Ingredienser - 16 st

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 1 dl dinkelflinga
  • 50 g finriven mörk choklad 70 %
  • 25 g rumsvarmt Svenskt Smör från Arla
  • 1 st äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kallt, starkt kaffe

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa tills det bildar en boll. Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka. 
  3. Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.


Näringsvärden, per st
85 Kcal
1 gram protein
6 gram kolhydrater
7 gram fett

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: