måndag 21 januari 2013

Kycklinggryta


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 scharlottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 fänkål eller 2 stjälkar selleri
  • 1 stort glas rött vin
  • 1 pkt krossade tomater
  • svarta oliver efter tycke och smak
  • kycklingbuljong/fond
  • oregano, salt, peppar och olivolja

Gör så här
  1. Hacka grönsakerna och värm dem med oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Skär kycklingfiléerna  i ganska små bitar och bryn tillsammans med grönsakerna.
  3. När kycklingen fått färg, häll på vinet och låt det koka i fem min. Kycklingen ser helt lila och sjuk ut när man kokar den i vinet, men oroa er inte den ska se ut så.
  4. Sänk värmen på låg temperatur och häll i dem krossade tomaterna.
  5. Krydda med salt, peppar, oregano och buljong.
  6. Låt puttra i minst 1 timme men gärna längre. Desto längre desto godare.


Energi per portion: 300 kcal
Källa & bild: Blondinen och kniven

Inga kommentarer: