Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 scharlottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 fänkål eller 2 stjälkar selleri
- 1 stort glas rött vin
- 1 pkt krossade tomater
- svarta oliver efter tycke och smak
- kycklingbuljong/fond
- oregano, salt, peppar och olivolja
Gör så här
- Hacka grönsakerna och värm dem med oljan i en tjockbottnad kastrull.
- Skär kycklingfiléerna i ganska små bitar och bryn tillsammans med grönsakerna.
- När kycklingen fått färg, häll på vinet och låt det koka i fem min. Kycklingen ser helt lila och sjuk ut när man kokar den i vinet, men oroa er inte den ska se ut så.
- Sänk värmen på låg temperatur och häll i dem krossade tomaterna.
- Krydda med salt, peppar, oregano och buljong.
- Låt puttra i minst 1 timme men gärna längre. Desto längre desto godare.
Energi per portion: 300 kcal
Källa & bild: Blondinen och kniven
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar