Ingredienser - 2 port
- 150 g grovriven pumpa
- ½ tsk salt
- 150 g grovriven potatis
- ½ riven lök
- salt och peppar
- 2 msk hackad dill
- ½ msk dijonsenap
- 1 ägg
- 2 msk mjöl (dinkel, vete eller välj majs för glutenfritt)
- 1 msk smör/olja
- 100 g gravad lax
- 3 msk lätt-crème fraiche, ev. låglaktos
- ½–1 tsk fransk senap
Garnera med: dill
Så här gör du
- Blanda pumparivet med salt och låt stå ca 10 minuter.
- Krama ur vätskan som bildats och blanda rivet med potatis, lök, kryddor, dill, senap, ägg och mjöl. Stek raggmunkar i fettet i stek- eller plättlagg.
- Blanda crème fraiche med senap efter smak och servera till laxen.
Energi per portion: 370 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar