Ingredienser - 2 portioner
- 200 g grytbitar av nöt
- ½ msk rapsolja
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 msk paprikapulver
- 1 krm krossad kummin
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl passerade tomater
- 3 dl vatten + 1 buljongtärning
- 100 g tärnad potatis
- 75 g tärnad morot
- salt, svartpeppar och ev kajennpeppar
Garnera med: persilja
Servera med: 4 msk matyoghurt
Så här gör du
- Skär köttet i mindre tärningar.
- Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt lök, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomat och buljong och låt koka minst 15 minuter, men gärna uppemot en timme om tid finns.
- Lägg ner potatis och morötter och koka ca 15 minuter till.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt kajennpeppar.
Energi per portion: 335 kcal 30 % Protein 43 % Fett 27 % Kolhydrater
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar