tisdag 15 januari 2013

"SPAGETTI" MED TOMATSÅS


Ingredienser - 2 portioner


Spagetti:

  • 2 små squasher eller 1 stor

Tomatsås:

  • 3 mogna tomater
  • 1 dl soltorkade tomater (blötlagda i vatten i 2 tim)
  • ½ dl hackad färsk oregano
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • Saft och skal från ½ citron
  • 2 dadlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ lök
  • Havssalt och nymalen peppar

Tillagning

  1. Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en matberedare och kör till en slät massa.
  2. Kör squashen på en spirali med den minsta hålformen så att den får form som spagetti.
  3. Fördela "pastan" i två skålar och häll tomatsåsen över.


NÄRINGSINNEHÅLL PER PORTION
Energi: 133,5 kcal
Protein: 5 g
Kolhydrater: 27,5 g
Fett: 10 g
Kostfibrer: 5,2 g

Inga kommentarer: