Ingredienser - 2 portioner
Spagetti:
- 2 små squasher eller 1 stor
Tomatsås:
- 3 mogna tomater
- 1 dl soltorkade tomater (blötlagda i vatten i 2 tim)
- ½ dl hackad färsk oregano
- 1 dl hackad färsk basilika
- Saft och skal från ½ citron
- 2 dadlar
- 2 vitlöksklyftor
- ½ lök
- Havssalt och nymalen peppar
Tillagning
- Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en matberedare och kör till en slät massa.
- Kör squashen på en spirali med den minsta hålformen så att den får form som spagetti.
- Fördela "pastan" i två skålar och häll tomatsåsen över.
NÄRINGSINNEHÅLL PER PORTION
Energi: 133,5 kcal
Protein: 5 g
Kolhydrater: 27,5 g
Fett: 10 g
Kostfibrer: 5,2 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar