tisdag 8 januari 2013

Broccolisoppa med mozzarella



Ingredienser 2 port

  • 250 g broccoli
  • 1 liten hackad gul lök, 50 g
  • 200 g potatis i bitar
  • ½ msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 2 tsk balsamvinäger, gärna hallon-
  • 100 g mozzarella light i bitar, 10 %

Garnera med: 6 hallon, små broccolibuketter
Servera med: 2 bitar rågbröd à 35 g, ev. glutenfritt

Så här gör du

  1. Skala och skär broccolistjälken i bitar. Skär broccolihuvudet i mindre buketter och spara ett par små fina till garnering. 
  2. Fräs stjälkar, lök och potatis i oljan. Tillsätt buljong och broccolibuketter och koka upp. Låt sjuda ca 10 min tills allt är mjukt. 
  3. Mixa slätt och smaka av med salt, peppar och vinäger. Häll upp i två skålar och lägg i mozzarellan.


Energi per portion: 335 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: