Ingredienser - 4 portioner
- 700 g rödbetor
- 200 g vitkål
- 400 g soppgrönsaker
- 1 lök
- 20 g smör
- 1,5 liter grönsaksbuljong
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 lagerblad
- salt
- svartpeppar
- 1 nypa strösocker
- 5 kvistar persilja
- 5 kvistar dill
- 2 dl crème fraiche
1. Skölj, skala och tärna rödbetorna. Skölj vitkålen och skär den i tunna strimlor, ev på ett grönsaksjärn. Skölj, ansa och skala soppgrönsakerna och skär dem i bitar. Skala och tärna löken.
2. Hetta upp smöret i en stor kastrull. Lägg i löken och soppgrönsakerna och fräs ca 2 min. Tillsätt rödbetorna och häll på buljongen. Tillsätt rödvinsvinäger, lagerblad, salt, peppar och socker, rör om, lägg på locket och låt sjuda ca 40 min på svag till medelstark värme.
3. Skölj örterna och bind ihop dem till en bukett. Lägg ner örter och vitkål i soppan och låt den sjuda ytterligare 20 min. Ta upp örtbuketten och lagerbladet.
4. Mixa soppan med en handmixer och rör ner hälften av crème fraichen. Smaka av med salt och peppar, garnera med resten av crème fraichen och servera genast.
Kcal 344
Fett 23g
Protein 7g
Kolhydrater 28g
Fibrer 9g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar