lördag 24 november 2012

Cheesecakes i muffinsformar

Lätta/smala cheesecakes i muffinsformar
 
 

Ingredienser - 8 st

  • 50 g smör
  • 6-8 kornmokex (alt. digestive)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 250 g kesella kvarg lätt 1%
  • 1 äggula
  • Valfri frukt/bär för garnering
Gör så här
  1. Smält smöret och smula kexen. Rör ihop dessa och fördela massan i 8 mellanstora muffinsformar. Platta till massan i botten och grädda i ugnen på 175 grader i 5 min.
  2. Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna med elvisp och fördela sedan smeten lika i formarna och grädda ytterligare i 10-15 min. Låt svalna
  3. Garnera med bär eller frukt.

Energi per portion:  Ca. 150 kcal  om receptet fördelas i 8 st (mellanstora) muffinsformar.

Källa & bild: Matklubben

Inga kommentarer: