Ingredienser - 8 st
- 50 g smör
- 6-8 kornmokex (alt. digestive)
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk socker
- 250 g kesella kvarg lätt 1%
- 1 äggula
- Valfri frukt/bär för garnering
Gör så här
- Smält smöret och smula kexen. Rör ihop dessa och fördela massan i 8 mellanstora muffinsformar. Platta till massan i botten och grädda i ugnen på 175 grader i 5 min.
- Vispa under tiden ihop resten av ingredienserna med elvisp och fördela sedan smeten lika i formarna och grädda ytterligare i 10-15 min. Låt svalna
- Garnera med bär eller frukt.
Energi per portion: Ca. 150 kcal om receptet fördelas i 8 st (mellanstora) muffinsformar.
Källa & bild: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar