onsdag 21 november 2012

Low carb-burgers med lätt tzatziki



Ingredienser - 4 st
4 st enkla goda och proteinrika hamburgers gör du snabbt av:
  • 1 pk mager köttfärs – 5%
  • 1 ägg
  • krydda ev med seltin, peppar, lökpulver, krossad vitlök – och/eller
  • spice it up med lite HP-sauce (eller Louisiana-style Hot Sauce medium) valfritt
Hamburgarbröd:
  • 4 ägg
  • 1 pk philadelphiaost extra light (200 g)
  • ca 1 ts bakpulver
  • ca 65 g kokosmjöl
  • 1 ts lökpulver
  • 1 ts vitlökspulver
  • tillsätter lite stevia och sesamfrön så att de påminner mer om typiska hamburgarbröd.
Tillagning
Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten (bröd) till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten. Skopar så ut lagom stora rondeller på en bakpappersklädd plåt och gräddade dem på kring 200 grader i överdelen av ugnen i 12-15 minuter tills rondellerna fått en fin, gyllen färg.

Tzatsiki-snabbis:
Blandade ihop en burk lättkesella, lite riven gurka och ”krydda” lätt med tzatziki-Dip Mix.
Ungefärlig näringsinnehåll i ett burger-mål som på bilden ovan (utan sallad): 275 kcal

Källa & bild: Lisfit - hambuegare och bröd

Inga kommentarer: