Ingredienser - 4 port
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk olja
- 7 dl grönsaksbuljong
- 500 g mjölig potatis i bitar
- 5 dl mellanmjölk, ev. låglaktos
- peppar
- 80 g parmesanost, fint riven
Tapenade:
- 1 knippa persilja
- 1 dl svarta urkärnade oliver
- 4 soltorkade tomater i olja
Så här gör du
- Fräs lök och vitlök i olja några min. Häll på buljong och tillsätt potatis. Sjud under lock ca 15 min tills potatisen mjuknat.
- Tillsätt mjölk och mixa soppan slät. Krydda och rör ner hälften av den rivna osten. Mixa persilja, oliver och soltorkade tomater till en puré.
- Servera soppan med en klick av tapenaden och strö över resten av osten.
Energi per portion: 330 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar