tisdag 13 november 2012

Grön linssoppa med ädelost

Grön linssoppa med ädelost



Ingredienser - 4 port

  • 2 dl gröna linser
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® smör-& rapsolja
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • salt och peppar
  • 140 g Kvibille® ädel
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i smör-&rapsolja i en gryta utan att det tar färg. 
  2. Tillsätt linser, buljongtärningar och 6 dl av vattnet. Rör om och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt resten av vattnet och citronen. 
  3. Koka upp och smaka av med salt och peppar. 
  4. Strö smulad ost och koriander över soppan vid servering. 


Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 335 kcal
Protein 18 g
Kolhydrat 28 g
Fett 17 

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: